Workshops

Weven en vilten: tweedaagse workshop

Hélène Borgers

Verschillende manieren om beide textieltechnieken aan te leren én origineel te combineren, om uiteindelijk naar een persoonlijk resultaat te streven!

WAT: We gaan aan de slag met stroken naaldvilt en weven deze - al dan niet met andere textielstroken- tot een losse basis. Met behulp van de vilttechniek zorgen we dat het geheel aan elkaar hecht, zodat we een weefsel bekomen. De variaties en mogelijkheden zijn oneindig dankzij de verschillende kleurcombinaties en/of stofcombinaties!

PLANNING: Tijdens de eerste namiddag verkennen we onze persoonlijke mogelijkheden ahv verschillende weefstalen. Kleurcombinaties en stofcombinaties worden grondig onderzocht op basis van de linnenbinding, een eenvoudige weeftechniek. Uit de bekomen stalen wordt een keuze gemaakt, zodat de tweede dag samen gewerkt kan worden naar een origineel en persoonlijk resultaat! Dankzij de combinatie van deze technieken kan men zeer fijn en klein werken (ideaal voor bv. Juwelen, accenten of anders accessoires) of net grof en groot (plaid, sjaal of stof voor een patroon).

VOOR WIE:
Voor al wie de basis weven en/of vilten op een toegankelijke en eenvoudige manier wil aanleren. Er is absoluut geen voorkennis in weven of vilten vereist.

Voor wie al ervaring heeft (ontwerpers, lesgevers,…) in één of in beide technieken, om zo de mogelijkheden van combinaties te ontdekken of een hun eigen evolutie verder te voeden.

WANNEER?
Donderdag 7 juni van 12u00 tot 16u00 en
Vrijdag 8 juni van 9u30 tot 16u00

(Vroeger komen op vrijdag kan vanaf 8u00 op zelfstandige basis, afhankelijk en ter voorbereiding van vooropgesteld resultaat.)

PRIJS:
€150 voor de 2 dagen mét materiaal van de eerste dag (=voor staalmateriaal) inbegrepen.
Het materiaal voor de tweede dag dient men zelf te voorzien, maar alles is aanwezig in De Gouden Pluim.

INSCHRIJVEN via borgers.helene@gmail.com, na betaling wordt je plaats gegarandeerd!

MEEBRENGEN: Goede schaar en/of stofschaar, naaldvilt (verkrijgbaar in de Gouden Pluim), bolletjesplastic, tessa (scheur) tape, schrijfgerief, notitieblok. Eventueel een lunch voor de tweede dag, maar in omgeving zijn voldoende eetgelegenheden voorzien!

enter image description here

enter image description here

enter image description here

enter image description here

enter image description here

Algemene info

Wanneer

Donderdag 7 juni 2018 van 12u00 tot 16u00
EN
Vrijdag 8 juni 2018 van 9u30 tot 16u00

Kostprijs

€ 150

Waar

Kunstcentrum De Gouden Pluim in de Kunstkelder

Inschrijven

INSCHRIJVEN via borgers.helene@gmail.com,
na betaling wordt je plaats gegarandeerd!