Workshops

De basis

Kleur of Motief

We merken wekelijks in de winkel dat er vaak een gebrek aan kennis bestaat omtrent het bewerken/kleuren van textiel. En dat door het grote aanbod van zoveel verschillende fabricanten het bos door de bomen niet meer te vinden is. Nochtans kan een kleine introductie kan de dingen super toegankelijk maken. Eventjes de dingen op een rijtje zetten kan het verven/kleuren van stoffen omtoveren tot iets heel simpel.

"De Basis Textiel" is een workshop waarin je de basistechnieken leert om katoen, zijde of wol te kleuren op een zeer toegankelijke manier. Maar wel met hele mooie kleurstoffen die intens, brilliant en was-echt zijn (aangepast aan de soort textiel).

Het resultaat kan gaan van een effen stuk tot een boeiend kleurenspel. Dit combineren we dan met verschillende extraatjes om het nog leuker en boeiender te maken.

Om ervoor te zorgen dat je na één workshop thuis verder aan de slag kan kan je de basis uitleg combineren met "Extra Kleur" Of met "Extra Motief".

Het is dus mogelijk de Basis te combineren met een Extraatje (Kleur of Motief) en van alles uit te proberen of met een afgewerkt sjaaltje naar huis te gaan.

Het eind resultaat is afhankelijk van de vragen in de groep en de voorkennis en ook wat je eruit wilt halen. Zo kan op vraag veel verder ingegaan worden op bepaalde technieken, het mengen van kleuren of produt technische informatie...

Extra kleur

Voor verschillende kleurnuances aan te brengen kan je gaan voor diverse gemakkelijke shibori technieken of enkele extra verfmethodes die in de "Extra Kleur" optie verder uitgelegd worden. Hier gaan we spelen met de verschillende kleuren en mengen.

Hier ga je naar huis met een arsenaal aan ready-to-use verfopties en heel wat kleuringsmogelijkheden.

Extra motief

Voor het aanbrengen van motieven, stempels en/of tekst krijg je in "Extra Motief" de verschillende mogelijkheden uitgelegd. We vertrekken van een witte of gekleurde stof en werken hier op verder. Hier ligt de nadruk op het aanbrengen van motieven, een basis kleur aanbrengen kan maar hier word snel overgegaan.

Algemene info

Wanneer

Op aanvraag/in samenspraak buiten de openingsuren van de winkel

Waar

Kunstcentrum De Gouden Pluim in de Kunstkelder

Kostprijs

30€ per persoon met een minimum van 120€ een workshop duurt normaal 3u

Inschrijven

via De Gouden Pluim