Workshops

Weven & Vilten - AFGELOPEN

2-daagse workshop door Hélène Borgers

We gaan aan de slag met stroken naaldvilt en weven deze - al dan niet met andere textielstroken- tot een losse basis. Met behulp van de vilttechniek zorgen we dat het geheel aan elkaar hecht, zodat we een weefsel bekomen. De variaties en mogelijkheden zijn oneindig dankzij de verschillende kleurcombinaties en/of stofcombinaties! PLANNING: Tijdens de eerste namiddag verkennen we onze persoonlijke mogelijkheden ahv verschillende weefstalen. Kleurcombinaties en stofcombinaties worden grondig onderzocht op basis van de linnenbinding, een eenvoudige weeftechniek. Uit de bekomen stalen wordt een keuze gemaakt, zodat de tweede dag samen gewerkt kan worden naar een origineel en persoonlijk resultaat! Dankzij de combinatie van deze technieken kan men zeer fijn en klein werken (ideaal voor bv. Juwelen, accenten of anders accessoires) of net grof en groot (plaid, sjaal of stof voor een patroon).

enter image description here

VOOR WIE?

. Voor al wie de basis weven en/of vilten op een toegankelijke en eenvoudige manier wil aanleren. Er is absoluut geen voorkennis in weven of vilten vereist. . Voor wie al ervaring heeft (ontwerpers, lesgevers,…) in één of in beide technieken, om zo de mogelijkheden van combinaties te ontdekken of een hun eigen evolutie verder te voeden.

WANNEER?

Donderdag 12 otkober 2017
van 13u tot 16u30

&

vrijdag 13 oktober 2017
van 9u30 tot 16u30

(vroeger komen op vrijdag kan vanaf 8u op zelfstandige basis, afhankelijk en ter voorbereiding van vooropgesteld resultaat)

MEEBRENGEN?

Goede schaar en/of stofschaar, naaldvilt (verkrijgbaar in de Gouden Pluim), bolletjesplastic, tessa (scheur) tape, schrijfgerief, notitieblok, Eventueel een lunch voor de tweede dag, maar in omgeving zijn voldoende eetgelegenheden voorzien!

MATERIAAL voorzien door De Gouden Pluim: Naaldvilt, zeep, plastic dozen, gekleurde naaldvilt (al dan niet in stroken) en benodigdheden test-stukjes, waterkokers, … wordt nog aangevuld!

Algemene info

Wanneer

Donderdag 12 en Vrijdag 13 Oktober

Donderdag 12 otkober 2017 van 13u tot 16u30
&
Vrijdag 13 oktober 2017 van 9u30 tot 16u30

(vroeger komen op vrijdag kan vanaf 8u. Men komt dan op zelfstandige basis, zo krijgt men de kans afhankelijk en ter voorbereiding van vooropgesteld resultaat verder te werken)

Kostprijs

€150
voor de 2 dagen mét materiaal van de eerste dag (=voor staalmateriaal) inbegrepen.
Het materiaal voor de tweede dag (eigen werk) dient men zelf te voorzien en kan ook van thuis meegebracht worden. Sowieso is al het nodige ook aanwezig in De Gouden Pluim.

Waar

Kunstcentrum De Gouden Pluim in de Kunstkelder

Inschrijven

via De Gouden Pluim

OF

Via Hélène zelf...

Hélène Borgers

Textile Projects & Limited Collections

borgers.helene@gmail.com*