Workshops

Pigmenten en Bindmiddelen

Door Jean Decoster

Aardpigmenten vormen een wezenlijk deel van onze planeet. Zij vertellen in hun complexiteit heel veel over de natuur en haar verborgen rijkdom.

Deze workshop legt de nadruk op het gebruik van aardpigmenten en zijn talrijke toepassingen. Deze materie komt nog weinig aan bod in het kunstonderwijs.

Gebleekte bijenwas De vergelijking wordt gemaakt met andere soorten kleurstoffen. Je maakt kleurstalen aan om zo in de praktijk de eigenschappen van pigmenten te ontdekken. Pigmenten worden toegepast in verschillende soorten bindingen zoals ei- en caseïne tempera (ondergrond, verf, vernis en lijm) , aquarel, damar (vernis en verf) en olieverf. Tevens wordt een universele ondergrond gemaakt op een drager van papier en paneel.

Technieken

VOOR WIE

Geen enkele voorkennis is vereist. De workshop richt zich tot studenten, schilders, tekenaars, grafici, beeldhouwers en liefhebbers van kleur. JEAN DECOSTER heeft van papier en kleur gedurende meer dan 40 jaar zijn handelsmerk gemaakt. De workshop is ontstaan in 1994 en werd ondertussen uitgebreid en verfijnd. Het geheel is uitgeschreven in een syllabus.

Algemene info

WANNEER

27-28 Februari 2017
Van 9u30 tot 17u30

KOSTPRIJS

150 €
+10 € voor een pigmentenpakket. (MAXIMUM 12 DEELNEMERS)

INSCHRIJVEN

Mail: jean.decoster.ductus@skynet.be GSM: O477/52.25.95