Workshops

Determinatie van TEXTIELE grondstoffen - AFGELOPEN

Een recente uiteenzetting van textiele grondstoffen waar zowel de oorsprong, het proces als uiteindelijke toepassingsgebieden ruim ter sprake komen. Men krijgt een duidelijk overzicht van alle textielvezels met bijhorende syllabus en stalen.

Neem schrijfgerief, papiertape, kleurpotloden en eventueel een lunch voor tijdens de middagpauze mee.Fotorealisme Niveau 1

Nieuwe reeks start in september 2017 Fotorealisme, geïnspireerd op de technieken van oude meesters


Pergamano

De kunst van kant in papier, Pergamano. Op regelmatige basis worden er lessen gegeven in deze kunstvorm met papier door de officiële Pergamano lesgeefster Rita Debbaut.


De Basis Textiel

"De Basis Textiel" is een workshop waarin je de basistechnieken leert om katoen, zijde of wol te kleuren op een zeer toegankelijke manier. Maar wel met hele mooie kleurstoffen die intens, brilliant en was-echt zijn (aangepast aan de soort textiel).
Ecoprinten: tweedaagse workshop -AFGELOPEN

Wat is ecoprint?

Ecoprint is een techniek waarbij bladeren en bloemen gestoomd worden. Katoenen, zijde of wollen stoffen worden strak opgerold tot bundels. Deze bundels verdwijnen in een stoompot en enkele uren later zie je het schitterende resultaat.
Voor deze workshop is geen voorkennis vereist.


La fille d'O models sketching op zondag 1 oktober 2017 - AFGELOPEN

! VOLLEDIG VOLZET ! (Geen inschrijvingen meer mogelijk, deelnemers hebben hun plaats betaald, dus kleine kans voor plaats op de dag zelf).

De Gouden Pluim i.s.m. La fille d'O
1 oktober 2017 in theaterzaal Willemfonds, Vrijdagmarkt 24-25, Gent. Gelieve 10 minuten voor aanvang van de tekensessie aanwezig te zijn. (13:30 - 12:00 / 13:15 - 14:45 / 15:15 - 16:45)

I.h.k.v. Drawing Days zullen op zondag 1 oktober een handvol modellen van de La fille d'O - uiteraard in lingerie - u inspireren en op het podium neerstrijken. De compositie wisselt om de 15 of 30 minuten. Tekenen, schetsen, focus oefenen, grenzen verleggen, het moment grijpen, plezier, schoonheid zien en scheppen,...

Ben je tekenaar of kunstenaar of heb je daar altijd al van gedroomd? Kom dan magie beleven en vastleggen in je schetsboek.


Gezocht voor Drawing Days: Gent creatief talent! - AFGELOPEN

Drawing Days in Gent op vrijdag 29/9, zaterdag 30/9 en zondag 1/10 2017

WAT: Creatieve tekeningen op de wandelpaden, vitrines of gevels van Gent. Een evenement gedragen door Gent Central (www.gentcentral.be) en The Big Draw Belgium: http://drawingdays.be/ HOE: Stel je kandidaat als kunstenaar door te mailen naar info@gentcentral.be. Geef op wat je wenst te doen en welk materiaal je hiervoor zult gebruiken. De organisatie tracht via sponsoring te zorgen voor het gepaste materiaal (geen garantie op materiaal, wel doen we ons best hiervoor te zorgen).

What’s in it for you?: je krijgt een unieke locatie aangewezen in het hartje van Gent om je creativiteit los te laten. Het weekend zal omwille van de vele reclame die “the big draw vzw” zal voeren heel wat volk lokken. Tevens is het “weekend van de klant”, georganiseerd door Comeos en Unizo, wat nog meer volk en dus belangstelling voor jouw werken op de been zal brengen.

Organisatie: dit evenement is gratis. Het wordt praktisch uitgewerkt door een projectteam binnen Gent Central: Annelies Dhollander (De Gouden Pluim), Kris Neyens (De Banier), John Lammertyn (Maison M.). Zij zijn op zoek naar kunstenaars en vrijwilligers die hun creativiteit willen uiten en tentoonstellen. Daarnaast brengen ze de diverse locaties in kaart van handelaars die hun eigendom voor jou vrijgeven.


Pigmenten en Bindmiddelen - AFGELOPEN

Pigmenten en Bindmiddelen
27-28 februari 2017
Aardpigmenten vormen een wezenlijk deel van onze planeet. Zij vertellen in hun complexiteit heel veel over de natuur en haar verborgen rijkdom. Deze workshop legt de nadruk op het gebruik van aardpigmenten en zijn talrijke toepassingen. De mogelijke bindmiddelen, mogelijkheden en eigenschappen komen uitvoerig aan bod. Geschikt voor iedereen die meer wil weten over pigmenten en bindmiddelen en verder gebruik wil maken van basisproducten om zo het maximum aan creaiviteit mogelijk te maken.